:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   12:05

0

183

Jović i Drulak o situaciji na Kosovu i Metohiji

Na sastanku sa češkim diplomatom, zamenik direktora Kancelarije za KiM istakao je činjenicu da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma i pratećih dokumenata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom, a što su bile obaveze srpske strane, Beograd je sproveo. Zato je sada neophodno da se pristupi implementaciji prvih šest tačaka sporazuma, koje se odnose na formiranje ZSO u punom kapacitetu, definišu njenu ulogu i nadležnosti, i podrazumevaju neodložno prilagođavanje pravnog okvira privremenih institucija samouprave, što je obaveza Prištine", istakao je Jović.

On je dodao da za Srbe i nealbance na KiM, ZSO predstavlja neophodan preduslov i institucionalnu garanciju za održivi razvoj, opstanak i zaštitu osnovnih prava, sloboda i interesa na Kosovu i Metohiji.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i ambasadorka Republike ÄŒeške u Srbiji Ivana Hlavsova i njen zamenik Jiri Kirian, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Vladislav Petković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva