:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Avgust 18, 2018   17:11

0

218

Jovanovi čvrsti koraci muzičkim putem


Jovan pohađa Muzičku školu “Stevan Hristić” u Stanišoru, u izdvojenom odeljenju u Partešu, u klasi profesora Ljubomira Đorđevića.

“Harmoniku sviram od pete godine. Prve note naučio sam od starijeg brata Lazara i svirao ih na harmonici za decu”, kaže Jovan.

Tako je zavoleo ovaj instrument. Upisao se u muzičku školu, stigao do druge harmonike, a ova na kojoj sada svira je treća. A svaka je sve veća i veća. S njom će izgurati do srednje škole. Ali, o tom, po tom. Da ne žurimo.

Talenatovan i vredan, bio je zasluženo na pet takmičenja, sa svakog je doneo poneku nagradu.

“Volim da idem na takmičenja. Osim što sviramo družimo se međusobno, upoznajem nove drugare. Upoznao sam Aleksandra iz Niša u Smederevskoj Palanci”, priča Jovan.

Odsvirao nam je Valcer Nikolaja ÄŒajkina, čuvenog ruskog kompozitora značajnih dela za harmoniku.

Kao i svaki drugi dečak, ima i druga interesovanja. Navija za Crvenu zvezdu u za Juventus. Zbog Ronalda. Zbog njega je, kaže, do skoro navijao za Real. Trenira fudbal, a zabaci reketom i po koju tenisku lopticu. Ipak…

“Najviše volim harmoniku”, kaže s osmehom.

Odličan u školi, uspešan na takmičenjima. Neko mora da je zaslužan za taj uspeh.

“Najzaslužniji je moj profesor Ljubomir Đorđević iz Leskovca. Od njega sam sve naučio. Vežbam dva puta dnevno po sat i po i sada kada sam na raspustu”, priča nam.

Ima Jovan tremu. Malo i pred nama, ali i na nastupima. Košta ga to i po nekoliko bodova na takmičenjima. Pogreši. Profesor Ljubomir Đorđević mu pomaže da savlada tremu. Kako?

“Kaže mi da samo zaboravim da su oko mene ljudi, da zamislim da su to neki vanzemaljci”, nasmejao nas je Jovan.

U porodici Silvane i Nenada Stojkovića je troje dece. Svi su muzički nadareni. Najstarija Teodora svira klavir. Jovana smo vam predstavili. Biće to virtuoz na harmonici, ako nastavi vredno da vežba. Najmlađi Nikola takođe svira harmoniku. Učio je od Jovana. Kao i to da navija za Zvezdu.

U duetu su nam odsvirali himnu crveno-belih. Onda je usledila jedna kosovska.

Kako ćemo se rastati? Morao bi Jovan našu ekipu da  isprati muzikom. Recimo, jednim kolcem. Užičkim. Tako je i bilo.


Izvor: RTV Puls

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva