:

:

TV Most

Foto: Foto B92

clock

Avgust 15, 2018   18:32

0

189

Jovanov: Jeremić nastavlja politiku za Srbiju ništa


"Tu je politiku vodio u vreme kada je, na nesreću Srbije, bio ministar inostranih poslova, kada je postavljao granicu na Jarinju i Brnjaku, postavljao pitanje Međunarodnom sudu pravde koje je za posledicu imalo mišljenje koje kaže da odvajanje Kosova i Metohije nije suprotno međunarodnom pravu, kada je uvodio Hašima Tačija na sednice Saveta bezbednosti UN da govori umesto UNMIK-a, kada je šibicario i lagao Kinu i Rusiju, izmestio pitanje KiM iz UN i prebacio ga na Evropsku uniju, kada je radio iza leđa pregovaračkom timu Srbije...", kazao je Jovanov.



Zato, dodao je, njegovo „glumatanje nekakvog patriotizma“ može samo da izazove gađenje, jer se iza te loše odglumljene fasade „nalazi biće koje je nanelo nesagledivu štetu državi Srbiji i njenim interesima na Kosovu i Metohiji i koje danas čini sve što može da ta šteta bude i veća i zato je predmet obožavanja albanskih medija“.



Jovanov kaže i da Jeremić i dalje nije odgovorio zašto je od ambasade arapske države Katar u Berlinu, koja je 2011. godine priznala „nezavisnost“ Kosova, dobio 200.000 evra i kakve to veze ima sa politikom koju vodi.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva