:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

118

Josipović:Pupovac jedini može da spreči preimenovanje trga

Dok jedni smatraju da Bandić time plaća cenu ostanka na vlasti, te da je podlegao pritiscima ekstremističke grupacije koja otvoreno pokazuje simpatije prema ustaštvu, drugi smatraju da jedini koji to u ovom trenutku može da spreči je lider manjina, zastupnik SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac.

Među njima je bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji kaže da od Pupovca, koji podržava vladu Andreja Plenkovića, zavisi i saborska većina.

Gostujući na regionalnoj N1 televiziji, Josipović je ocenio da je Bandićeva najava da će tražiti promenu naziva trga "lavina i jedno radikalno desno zastranjenje društva", koje je otpočelo nakon promena na Pantovčaku.

"Rekao bih da je nakon toga levica pokazala sve slabosti koje i danas vidimo. Vi spominjete ovaj događaj koji je za mane žalostan, jer je očito da je sposoban političar Bandić bio prinuđen da učine što niko nije hteo već 27 godina – da pristane na promenu imena Trga maršala Tita", rekao je Josipović i predložio da trg dobije ime Trg hrvatske sramote.

To je, kaže Josipović, deo revizije hrvatske istorije.

"Bandić će se oprati od nekih optužbi, ali od ove odluke neće moći da se opere i predlažem mu da još jednom razmisli. Postoji samo jedan čovek koji može da utiče na to da se ovo ne dogodi, a on se zove Milorad Pupovac jer od njega zavisi većina u HDZ-ovoj vladi", kaže Josipović i dodaje da Pupovac, kao dosledni antifašista sad ima priliku da, kako je rekao, pokaže da nije sitni politički trgovac.

Prema rečima Josipovića, ovo je prilika za Pupovca da uslovi opstanak Plenkovićeve vlade.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva