:

:

TV Most

Foto: Yerpo wikipedia

clock

Januar 18, 2015   10:14

0

122

Još dva britanska filma večeras u DOB-u

Prvo će biti prikazana filmska drama "Ti (mi) ja" reditelja Maksa Sobola, u kojoj igraju Hana Kju i Kris Vajld.

To je neverovatna ljubavna priča izmedju serijskog ubice i žene - samoubice, film koji uspeva da bude istovremeno duboko uznemirujući, urnebesno smešan i istinski dirljiv, navodi se u najavi.

Kritika je ocenila da je to jedan od najoriginalnijih rediteljskih debija poslednjih godina, nazivajući ga "emocionalnim iskustvom prvog reda", a učestvovao je i na festivalima širom sveta.

Sledi projekcija filma "Lilting" u režiji Honga Khaoua. Reč je takodje o dramskom žanru, a u ansamblu su Pei-pei Cheng, Ben Višou, Endrju Leung.

To je jedan od najubedljivijih debija poslednjih godina u britanskoj kinematografiji. Delikatana priča o odnosu majke iznenada preminulog mladića i njegovog ljubavnika, koje kulturološki odvaja baš sve, pa čak i jezik kojim govore, imala je premijeru na Sandes festivalu i zatim uvrštena u program Berlinala.

Kritika je film poredila sa delima Vong Kar Vaija, a posebno je isticala rafinirana glumačka ostvarenja. "The Holywood reporter" je ovaj film opisao kao "praktično bez greške, istovremeno dirljiv, seksi pa čak i smešan".

Festival je organizovan u saradnji sa Britanskim savetom. Domaćini su Beograd, Kragujevac, Pančevo, Čačak, Vrnjačka Banja, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Vršac i Valjevo, a na progamu je pet premijernih filmova i izbor kratkog metra najnovije britanske produkcije.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva