:

:

TV Most

clock

Jul 29, 2015   12:05

0

119

Još 70 miliona evra za zid i smeštaj migranata



On je državnoj televiziji M1 rekao da je vlada već izdvojila 6,5 milijardi forinti za izgradnju pograničnog zida, što znači da će ukupno 29 miliona forinti biti potrošeno na rešavanje mađarske migrantske krize, prenosi agencija MTI.

Nova sredstva, koja će biti potrošena na izgradnju migrantskih kampova izvan stambenih naselja i izmeštanje centara za prijem migranata izvan urbanih zona, biće izdvojena iz budžetskih rezervi, precizirao je Kovač.

Vlada će odlučiti gde će postaviti kampove u narednih par meseci, naveo je on i dodao da se u prijemnim centrima trenutno nalazi 3.500 migranata.

Kako je istakao, rastući pritisak migranata je Mađarsku doveo u finansijske poteškoće, pošto Evropska unija za sada pruža samo "deo sredstava" koja su potrebna za rešavanje krize.

On je rekao i da je više od 5.600 ilegalnih migranata dobilo medicinski tretman do početka juna, upozorivši da migrantska kriza utiče i na zdravstveni sektor zemlje.

Prema njegovim rečima, više od 50 migranata je juče odvedeno u bolnicu sa železničke stanice u Budimpešti sa simptomima nepoznate infekcije, nakon što je jedna humanitarna organizacija obavestila vlasti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva