:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2015   12:05

0

119

Još 70 miliona evra za popravku i izgradnju kuća

On je, obilazeći oštećene kuće porodica Mihajlović i Jenić u Negotinu, rekao novinarima da je Delegacija EU u Srbiji i dalje posvećena adekvatnom rešenju stambenih problema ljudi koji su trpeli strašne posledice prošlogodišnjih poplava, a da je evro uložen u prevenciju jednak kao sedam evra uloženih u sanaciju,

Devenport je naglasio i da je jasno da oštećenja odmah nakon poplava nisu bila očigledna i da je čuo stav predsednika Opštine Negotin da je potrebno da dođe do rekategorizacije nekoliko objekata, gde je došlo do većeg stepena oštećenja.

"EU je finansirala obnovu i izgradnju novih kuća, više od 1.000 širom Srbije, i EU će nastaviti sa ovim programima u tesnoj saradnji sa Vladom Srbije i sa lokalnim samoupravama", rekao je Devenport i dodao da je EU za sledeću fazu izdvojila još 70 miliona evra, a od te sume je opredeljeno 10 miliona za obnovu i izgradnju privatnih kuća.

On je istakao da je u ovoj fazi u fokusu Istočna Srbija, gde je naročito u septembru prošle godine došlo do velikih problema usled poplava, a da će u nastavku saradnje fokus biti pre svega na preventivnim merama.

To će biti princip po kom treba da se nastavi saradnja EU sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama, dodao je Devenport i naglasio da će EU nastaviti da pomaže srpskim poljoprivrednicima, koji su nakon poplava doživeli veliku štetu.

Devenport je obišao oštećene objekte sa gradonačelnikom Negotiona Jovanom Milovanovićem, a mnoge kuće u Negotinu i Istočnoj Srbiji oštećene u septembarskim poplavama ne mogu da se obnove, niti renoviraju i moraće ponovo da se izgrade.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva