:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 27, 2015   12:05

0

125

Joksimović:Temelje zdravog društva gradićemo sami

Ona je ocenila da je ova Vlada Srbije zauzela dobar, evrorealističan pristup, jer uvažava sve dobro što dolazi iz EU, a istovremeno kao zemlja kandidat za članstvo prati sve što se menja u Evropskoj uniji, posebno ono što se tiče novog ekonomskog upravljanja.

Joksimović je, na skupu o ekonomskom upravljanju u Evropi i procesu pristupanja EU, rekla da ekonomsko upravljanje, koje se sprovodi u Srbiji, ne predstavlja samo "stezanje kaiša", već je reč o najširim strukturnim reformama koje za cilj imaju rast bruto društvenog proizvoda.

Govoreći o pregovorima o pristupanju Srbije EU, Joksimović je rekla da ne može da se govori o bilo kakvim rokovima i da je jedino izvesno da do kraja 2018. godine obavezno treba da uskladimo naše sa evropskim zakonodavstvom.

"Sve ostalo je deo detaljnih pregovora, a na nama je da radimo dobro", rekla je ministarka.

Josimović je podsetila da je Srbija uspešno završila proces skrininga kada je reč o usklađivanju našeg zakonodavstva sa evropskim, što je urađeno za manje od dve godine.

"Naša administracija je pokazala da je sposobna da se uskladi sa evropskim standardima i da imamo dobre administartivne kapacitete", istakla je Joksimović.

Prema njenim rečima, cilj je da tokom pregovora o pristupanju pokušamo da nađemo najbolje rokove do kojih treba da uskladimo sve oblasti sa pravilima EU.

Ona je poručila i da su ta pravila i rokovi najbolji korektiv za rad svake vlade.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva