:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2017   12:05

0

208

Joksimović:Proces EU integracija ide solidnim tempom


Na konstataciju da su pojedine zemlje brže završile taj proces, Joksimović je navela da je okruženje drugačije i da je u samoj EU došlo do bitnih promena u poslednjih 10 godina naglašavajući da proces evropskih integracija nije imun na dešavanja u međunarodnoj politici.




 



 

"Ne zaboravite da svi dugo govore o zamoru od proširenja koji nije ništa drugo nego sintagma koja treba da objasni da su građani pojedinih članica EU zaboravili koje su koristi dobili članstvom u EU i počeli da proces proširenja tretiraju kao teret koji će opteretiti njihove države. To nije do kraja istinito jer je svako proširenje donosilo korist starim članicama", rekla je Joksimović.


Kada se govori o dinamici, treba razumeti duh vremena, splet ekonomskih, političkih i drugih procesa u državama članicama.



"Nisam osoba koja smatra da frustracije, koje su nesumnjivo deo procesa integracija, zbog tempa i očekivanja treba prevladaju u procesu koji je sam po sebi zahtevna stvar, a ništa ne možete da promenite preko noći. Bitan je čitav niz malih koraka, a poglavlja su ti koraci kojim idemo nesumnjivo u pravcu članstva", navela je ministarka




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva