:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2018   12:05

0

127

Joksimović: Važna redovna komunikacija sa Zagrebom


Joksimovićeva je, gostujući u Dnevniku RTS-a, ukazala da je retorika izuzetno oštra već nekoliko godina, od predizborne kampanje bivšeg lidera HDZ-a Tomislava Karamarka, i da je doživela odgovor sa srpske strane.




Ipak, kako ističe, važno je da dođe susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, bez obzira na oštre razmene.



Joksimovićeva podseća da je Subotička deklaracija, koju su 2016. godine potpisali Vučić i Grabar Kitarovićeva, izlistala otvorena pitanja u odnosima dve zemlje koja su na stoli već petnaest godina.



Primećuje da do rešavanja otvorenih pitanja nije došlo čak i kada je retorika u odnosima Beograda i Zagreba bila veoma smirena.



Međutim, ukazuje da su od potpisivanja Subotičke deklaracije napravljeni određeni pomaci, ali da se ne vide često u javnosti, kao kada je reč o hrvatskoj manjini u Srbiji.



Hrvatska ima brojne probleme sa susedima i oni se uglavnom odnose na granice, navodi Joksimovićeva, koja očekuje da će to biti važna tema o kojoj će se razgovarati.



Za početak je, naglašava, važno je da se uspostavi redovna komunikacija na najvišem nivou, što bi omogućilo da se u narednom periodu rešavaju pronađu rešenja za otvorena pitanja.



Ističe da je važno da na svim nivoima vlasti postoji volja da dođe do rešavanja pitanja.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva