:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2018   13:57

0

177

Joksimović: U septembru će se znati pravac i rok


Joksimović je, povodom navoda predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će proces pregovaranja trajati duže nego što se misli, rekla agenciji Beta da to tumači kao izraz želje i potrebe da rešenje za kojim se traga bude ono koje će omogućiti takvu vrstu kompromisa u kojem će i Srbija "nešto dobiti".



"Jako je teško u ovom trenutku govoriti šta bi to moglo biti i na koji način, ali postoji potreba da sve strane u tom pregovaračkom procesu dobiju nekakvo adekvatno zadovoljenje", rekla je Joksimović. Ona je navela i da je evidentno da postoji tendencija ubrzavanja pregovaračkog procesa između Beograda i Prištine da se sve veći broj aktera uključuje u debatu o onome što bi moglo biti sadržaj okvirnog sporazuma.



"Dakle u septembru će biti jasnije u kom pravcu i kom vremenskom terminu se može očekivati dalji razvoj odnosa između Beograda i Prištine, odnosno čitavog pregovaračkog procesa", rekla je Joksimović.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je u utorak na izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel koja se protivi ideji razgraničenja Srbije sa Kosovom navodeći da je već pet godina njen stav isti, i da je ona razgraničila Srbiju prihvatanjem nezavisnog Kosova. Naglasio je da je ne samo za Merkelovu, već i za ceo zapadni svet Kosovo nezavisna, suverena i nedeljiva teritorija, koja pripada Albancima u Prištini i da to nema nikakve veze sa Srbijom i ocenio da je sada izvesno jedino to da se konačno rešenje za Kosovo neće postići brzo.



"Ovo će da traje mnogo duže, to da će nešto da bude gotovo za dva - tri meseca zaboravite", kazao je Vučić.


Izvor: Večernje novosti, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva