:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2017   12:05

0

138

Joksimović na ministarskom sastanku o terorizmu u Talinu

"Mislim da je dobro da se razgovara sa zemljama kandidatima o radikalizmu i terorizmu jer to nije problem samo zemalja članica već i zemalja kandidata. Dobra saradnja i razmena mišljenja važna je za nas i našu bezbednost", izjavila je Joksimovićeva po dolasku na sastanak Saveta ministara spoljnih poslova EU.

Šef diplomatije Letonije, koja predsedava Savetom EU do kraja godine, Sven Mikser najavio je zajednički sastanak ministara zemalja članica i zemalja kandidata na kome će se razgovarati o prevenciji radikalizacije i borbi protiv radikalnog ekstremizma.

"To je važna tema i za zemlje članice i za zemlje kandidate. Nećemo se danas direktno baviti proširenjem EU, ali ovo je tema koja je vrlo bitna za ceo proces proširenja", poručio je Mikser na početku drugog dana neformalnog sastanka Saveta ministara EU u Talinu.

Inače, sastanku ministara u Talinu prisustvuje i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Ministarka će na skupu govoriti na temu sprečavanja i borbe protiv radikalizacije i nasilnog ekstermizma, a potom prisustvovati radnom ručku na kome će biti i pomoćnik ministra inostranih poslova Estonije zadužen za evropske integracije Mati Madikas.

Ministri država kandidata upoznaće se sa prioritetima predsedavanja Estonije EU, dok će Madikasa upoznati sa svojim planovima i aktivnostima sa posebnim akcentom na reforme koje se odnose na nastavak procesa pristupanja EU.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva