:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

113

Joksimović i Rejnders: Srbija ozbiljan kandidat za EU

Jadranka Joksimović istakla je da je članstvo u Evropskoj uniji strateška orijentacija i izrazila uverenje da će Srbija u budućem vremenu biti pouzdan i konstruktivan partner, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Naglasila da je Srbija u dosadašnjem procesu evrointegracija, otvorila 10 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, i izrazila uverenje da će do tokom estonskog predsedavanja Unijom, do kraja godine, biti otvoreno još nekoliko, za koja budemo spremni.

Ministarka zadužena za evropske integracije zahvalila je na pomoći i podršci koju Belgija pruža Srbiji u procesu pristupanja EU.

Jadranka Joksimović potvrdila je da je Srbija opredeljena za saradnju radi jačanja regionalne stabilnosti, koja je preduslov razvoja i napretka čitavog okruženja.

Istovremeno, ministarka veruje da je neophodno da identičan pristup pokažu i svi ostali u regionu. Stoga, ističe da bi EU, svima u regionu, trebalo da pošalje poruku o značaju konstruktivnog pristupa svih za stabilnost.

Potpredsednik Vlade i ministar inostranih i evropskih poslova Belgije Didije Rejnders konstatovao je da ta zemlja podržava saradnju u regionu, da se zalaže za princip po kome se napredak u procesu pristupanja meri pojedinačnim učinkom svake države kandidata i pohvalio rezultate reformi koje se sprovode.

Ukazao je da Belgija podržava proces evropskih integracija, jer veruju da članstvo u EU doprinosi stabilnosti i Srbije i regiona, što je, svakako, i u interesu Evropske unije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva