:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   12:05

0

121

Joksimović i Kothaus razgovarali o evropskim integracijama i regionu

Joksimović je naglasila da je Srbija jasno opredeljena da nastavi proces pridruživanja i da je članstvo u Evropskoj uniji njen strateški interes.

Ocenila da su evropske integracije najbolji mehanizam sveukupnog, unutrašnjeg, razvoja države i istakla da su reforme koje se sprovode prevashodno u funkciji jačanja pravne države, višeg standarda i boljeg života građana.

Ona je, kako je saopšteno, podsetila da je Srbija od početka pregovora sa EU otvorila osam poglavlja - od kojih je i dva privremeno zatvorila.

Takođe, izrazila je očekivanje da će Srbija do kraja juna, kada se završava malteško predsedavanje EU, otvoriti još dva ili tri poglavlja.

Srbija je, prema rečima Joksimović, otvorena za saradnju radi jačanja regionalne stabilnosti, koja je preduslov razvoja i napretka okruženja.

Ministar, međutim, očekuje identičan pristup i svih ostalih u regionu.

Ističe da bi EU svima u regionu, jasno i eksplicitno, trebalo da pošalje poruku koliko je konstruktivan pristup svih značajan za stabilnost.

Načelnik Sektora za Evropu Ministarstva inostranih poslova Nemačke Martin Kothaus ocenio je da je Srbija - u kontekstu evropskih integracija, na dobrom putu.

Precizirao je da Nemačka snažno podržava jasno definisano opredeljenje Srbije da postane deo EU.

Takođe je istakao da Nemačka od svih očekuje da doprinesu stabilnosti regiona jer je, nedvosmisleno, to u interesu i stabilnosti Evropske unije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva