:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 07, 2017   12:05

0

185

Joksimović: Bilo bi fer da smo otvorili tri poglavlja


Povodom jučerašnje vesti da će našoj zemlji u pregovorima sa Evropskom unijom 11. decembra biti odobrena dva, a ne tri poglavlja ona je za "Politiku" rekla da je važno da nema zastoja u dinamici pregovaračkog procesa, za koji i dalje veruje da može i mora da bude brz.



„Važno je da nema zastoja u dinamici pregovaračkog procesa, za koji i dalje verujem da može i mora da bude brz. Nadam se i verujem da ovo nije usporavanje Srbije na evropskom putu, jer to neće doprineti proevropskom entuzijazmu. Mi svoj posao političkih i ekonomskih reformi i stabilne međunarodne, evropske i regionalne politike nastavljamo u interesu svih građana Srbije“,  naglašava ministarka za evropske integracije.



Kaže da je do sada uvek davala realne procene i nikada nije podizala „očekivanja javnosti i naših građana u pogledu pregovora”.



„Imajući u vidu najavu predsednika Junkera o ubrzanju procesa proširenja, nedavnu izjavu visoke predstavnice Mogerini o ekstremnom napretku Srbije i stavove pojedinačnih država članica da Srbija treba da otvori sva poglavlja za koja je spremna, bilo je normalno očekivati otvaranje tri poglavlja“, navodi Jadranka Joksimović.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva