:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 09, 2018   12:05

0

197

Joko Ono na jesen u Beogradu


„Beograd je posebno počastvovan što ćemo u okviru 57. Oktobarskog salona imati priliku da vidimo izložbu Joko Ono, koja iza sebe ima veoma bogatu umetničku karijeru u različitim oblastima, od popularne i eksperimentalne muzike, filma, vizuelne umetnosti do socijalnog aktivizma, izjavio Vesić.



Joko Ono je, podseća Vesić, ikona kada su u pitanju moderna umetnost i borba za mir u svetu.



„Ustanovila je 2002. godine nagradu 'Lenon Ono' koja se dodeljuje pojedinačno u vrednosti od 50.000 evra umetnicima iz ratom zahvaćenih regiona koji se bore za mir“, rekao je Vesić novinarima na konferenciji u Kulturnom centru Beograda na kojoj su predstavljeni domaći i strani umetnici koji će se predstaviti na 57. Oktobarskom salonu.



Veoma smo počastvovani što će Joko Ono prvi put doći u Beograd i što ćemo imati priliku da vidimo njenu izložbu, ponovio je Vesić navodeći da se to uklapa sa promenama koje se dešavaju u beogradskoj kulturi.



„Mi smo već za septembar 2019. godine najavili i izložbu Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti“, rekao je Vesić.



Kako je dodao, želja je da Beograd bude mesto gde će moći da se vide i značajni svetski umetnici, te da beogradska publika može da vidi nešto što mogu da vide i drugi u svetu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva