:

:

TV Most

Foto: n1.info.com

clock

Jun 11, 2015   23:25

0

115

Jevtić:Raseljenima će se omogućiti povratak na KiM


Jevtić je, kako je saopšteno iz Ministarstva za povratak i zajednice, tokom posete opštini Bar u Crnoj Gori, posetio i raseljene koji su smešteni u Sutomoru i sa njima razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

Nekima od raseljenih ministar Jevtić je obećao i skora rešenja, istakavši da će svima koji žele da se vrate to biti i omogućeno, a da će onima koji se odluče da u Crnoj Goroj ostanu biti obezbeđeni adekvatni uslovi.

Jevtić je u Crnoj Gori imao sastanke sa tamošnjim ministrima: za ljudska i manjinska prava, rada i socijlanih pitanja i ministrom prosvete, a tokom dana se sastao i sa potpresednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

Tokom ovog susreta ministar Jevtić je istakao da je lokalna samouprava jako važna u procesu povratnka i da je jedan od nezaobilaznih faktora.

"Ovde sam u opštini Bar kako bi sa lokalnom samoupravom napravili dogovor i razmotrili način da dugoročno rešimo pitanje raseljenih. Dugoročna rešenja znače povratak na Kosovo ili ostanak u Crnoj Gori", precizirao je Jevtić.

Ono što sam danas od predstavnika Vlade Crne Gore i lokalne samouprave Bar imao priliku da čujem jeste da su oni spremni da alociraju zemljište gde će se izgraditi 62 stambene jedinice i na taj način obezbediti rešavanje stambenog pitanja za 62 porodice koje žele da ostanu u Crnoj Gori, ali naš prvenstveni cilj je da ljudima ponudimo povratak na Kosovo, rekao je Jevtić.

Potpresednik opštine Bar Dušan Raičević je rekao, kako je saopšteno iz Ministarstva za povratak i zajednice, da će lokalna samouprava Bar maksimalno izaći u susret ministarstvu u poslu da raseljenima obezbedi sve uslove da oni koji žele da se vrate to i učine, a da se onima koji žele da ostanu u Crnoj Gori obezbede svi potrebni uslovi za tako nešto.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva