:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Novembar 25, 2015   17:38

0

129

Jevtić: Uzdržite se od prodaje imanja

„Ministarstvo za zajednice i povratak zajedno sa Kancelarijom EU učestvovalo je u obnovi crkve Sv. Katarine. Drago mi je da je ova crkva dobila jedan bolji izgled, ali ja sam danas sa predsednikom opštine Kosovo Polje, kao i sa Srbima na teritoriji ove opštine razgovarao i o drugim problemima. U tom smislu ćemo u toku sledeće godine uraditi one prioritete koje ovo ministarstvo može da implementira kako bi naši građani dobili bolje uslove za život“.

Ministar Jevtić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa opštinom Kosovo Polje i istakao da je posebno zadovoljstvo čuti pohvale građana srpske nacionalnosti na rad opštine Kosovo Polje što, kako je kazao, nije slučaj u svim opštinama na Kosmetu.

Nakon Kosova Polja ministar Jevtić obišao je Staro Gracko, gde je položio venac na spomen obeležje žeteocima i otvorio sportski teren, a nakon toga i razgovarao sa meštanima ovog sela.

Meštani Starog Gracka istakli su mnoge probleme, pre svega nezaposlenost, kao i mnogočlane porodice bez adekvatnih uslova za život, ali isto tako istakli izvanrednu saradnju sa Ministarstvom za povratak i zajednice.

Ministar Jevtić obećao je da će u narednoj godini konkretnim projektima obnoviti kuće ugroženim meštanima Starog Gracka i pokušati da indirektno utiče na zapošljavanje preko projekata koji će omogućiti otvaranje samostalnih biznisa.

Jevtić je još jednom pozvao meštane Starog Gracka da se uzdrrže od prodaje imovine i iseljavanja.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva