:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

233

Jevtić u Ranilugu : Život a ne politika je naša misija i u Ranilugu


 Jevtić je na početku zvanične posete razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Vladicom Aritonovićem, a nakon toga obišao Centar porodične medicine i Crkvu Svetog Jovana Krstitelja.



Ministar Jevtić je obraćajući se velikom broju okupljenih meštana u porti crkve rekao da će se u Ranilugu sredstvima ministarstva na čijem je čelu graditi novi Centar porodične medicine, još novih kuća a kroz projekte će se otvarati nova radna mesta i sve to zbog opstanka, ostanka i života ljudi u Ranilugu.

„ Nakon što smo posetili Centar porodične medicine u Ranilugu, dogovorili smo da vi građani opštine Ranilug u toku naredne godine dobijete objekat koji će biti dostojan i koji će pružati dostojne uslove za lečenje vas, vaše dece, svih koji žive ne samo u opštini Ranilug već i u okolini, da to bude objekat ne samo koji će pružati zdravstvene usluge već da to bude objekat koji će biti dostojan dvadeset prvog veka“, istakao je Jevtić.

Ministar je najavio da će opština Ranilug biti deo projekta RRK5, koji se realizuje zajedno sa EU i preko kog će se graditi nove kuće.

„ U novim kućama želimo da vidimo mlade ljude, mlade bračne parove sa decom, nove kuće koje će na taj način vrlo jasno podržati ono što se zove opstanak. Opstanak je naš prvenstveni cilj, opstanak svih vas, opstanak svih nas koji smo bili svih ovih godina na ovim prostorima. Opstanak koji je vrlo jasna poruka da oni koji su se raselili mogu da se vrate i da žive na Kosovu, da život neće biti lak ali sam gotovo siguran da tamo gde je naš dom, tamo gde su naša ognjišta, tamo je život lepši, nego kada smo raseljeni van naših ognjišta“, rekao je Jevtić.

On je rekao da će Ranilug biti i deo projekta za Stabilizaciju zajednica, što podrazumeva pomoć u individualnom pokretanju biznisa.

„ Na taj način ćemo pospešiti zapošljavanje. Nedavno sam bio u prilici da sa predstavnicima USAID-a razgovaram oko jednog projekta koji će otvoriti mogućnost zapošljavanja i Ranilug će biti deo tog projekta. Vrlo jasno ćemo imati mogućnosti da u narednoj godini određene probleme konkretno rešavamo“, kazao je ministar Jevtić.

Jevtić je na kraju podvukao da će raditi na tome da se sva mesta u opštini Ranilug podjednako razvijaju i Ropotovo i Tomance i Korminjane. On je rekao da će sva ta mesta uvek biti podržana od strane Ministarstva za zajednice i povratak.Takođe je rekao da sva mesta i sve Srbe na Kosovu podržavaju i Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić i Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije jer je svima podjednako važno da Srba na Kosovu bude više.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva