:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2018   12:05

0

176

Jevtić u Londonu na Samitu lidera Zapadnog Balkana


 Jevtić će na Samitu učestvovati sa predstavnicima vlada Kosova, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.



Tokom trodnevog boravka u Londonu, potpredsednik Vlade Dalibor Jevtić će imati niz sastanaka sa zvaničnicima vlada učesenika, organizatorima samita, predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj kojima će predstaviti plan i važnost ulaganja u sredinama gde žive nevećinski narodi na Kosovu sa posebnim akcentom na projeke važne za srpski narod.



Ministar je rekao da mu je čast što će prisustvovati jednom ovako velikom događaju i što će imati priliku da sa važnim ljudima iz Evropske Unije razgovara o investicijma koje će imati veliki značaj za Srbe i ostale nevećinske narode.



Zemlje učesnice ovogodišnjeg Samita predstavljaće predsednici vlada i oni će biti učesnici panela posvećenom premijerima (Western Balkans prime ministers’ session), koji se održava po neformalnom, gimnih modelu.



Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan u februaru 2014, okupio je više od 500 delegata u EBRD sedištu u Londonu,Banka je tada u zaključcima navela da će se ovakvi skupovi organizovati svake dve godine i da će njihova tri osnovna cilja ostati uvek ista: promovisanje regiona kao investicione destinacije, doprinos stabilnosti u regionu kroz jačanje regionalne saradnje i unapređenje agende za povezivanje.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva