:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

128

Jevtić: Srbi na Kosovu nisu, ne smeju i neće biti zaboravljeni


Kako se navodi u saopštenju ovog Ministarstva, Jevtić istakao je da se realizacijom ovakvih projekata pokazuje da Srbi niti u Velikoj Hoči, niti u ostalim mestima gde žive nisu, ne smeju, niti će biti zaboravljeni.



„ Danas sam ovde da na vrlo konkretan način poručim da niti Velika Hoča, niti Orahovac, niti Srbi u Velikoj Hoči, niti Srbi u Orahovcu neće biti niti ostavljeni niti zaboravljeni, niti u jednom trenutku. Dajem vam reč da i sve što je rečeno biće urađeno i u Velikoj Hoči i u Orahovcu ali i u svakom drugom mestu gde naši sunarodnici danas žive“, kazao je ministar.



Jevtić je meštanima Velike Hoče na Miholjdan poručio da je njihova odluka da ostanu i opstanu najhrabrija moguća.



„ Vaša odluka da ostanete i opstanete je jasan poziv svima da uz upornost može da se postigne sve. Ono što je najveći izazov u jednom trenutku, izazov koji smo mi pobedili je jasna poruka i vrlo jasan poziv svima, svakom Srbinu i svakoj Srpkinji, još jednom, vratite se na Kosovo, borićemo se zajedno, budite uporni, opstaćemo i ostaćemo i biće nas više“, kazao je ministar.



Prilikom posete Velikoj Hoči, Jevtić je obišao i „ Vinicu Petrović “, i sa vlasnikom vinice razgovarao o načinima boljeg plasmana proizvoda na tržite.



„ Bili smo prisutni na sajmu vina u Beogradu, gde je Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije pomogla ljudima iz Velike Hoče da proizvođači vina svoje proizvode prikažu na sajmu i na neki način učine korak više ka otvaranju mogućih tržišta. Ono što jeste dobar recept je ono što radi Dečanska vinica, jer se njihova vina mogu naći na mnogim mestima na Kosovu ali i u Srbiji“, rekao je Jevtić.



On je napomenuo da dobra saradnja Privrednih komora Srbije i Kosova može u mnogome doprineti boljem plasmanu vina i drugih proizvoda koje se proizvode u Velikoj Hoči i Orahovcu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva