:

:

TV Most

Foto: MZP

clock

Jul 20, 2018   11:34

0

189

Jevtić se sastao sa novim šefom UNHCR-a Erolom Ardukom


Tokom sastanka koji je održan u Prištini, ministar Jevtić je novog šefa UNHCR-a upoznao sa procesima koje Ministarstvo na čijem je čelu vodi kada je u pitanju proces povratka, predočio mu je nedostatke u samom procesu i istakao da se jedino iskrenom komunikacijom i koordinacijom svih institucija i organizacija koje su uključene u ovaj proces može doći do boljih rezultata, koji danas nisu na zavidnom nivou.



„ Praktičan način rešavanja pitanja je od suštinske važnosti kako bi stvari krenule u pozitivnijem pravcu. Važno je da zajedničkim snagama učinimio sve da se sve porodice koje žele na Kosovo i vrate“, kazao je Jevtić.



Da je UNHCR jedan od veoma važnih partnera govori i činjenica da smo upravo sa ovom međunarodnom organizacijom i OEBS-om pre nekoliko godina pokrenuli inicijativu koju smo nazvali „Skopski proces “, istakao je ministar.



Jevtić je kazao da su problemi kada je u pitanju proces povratka veliki ali ne i nerešivi, samo je potrebno istrajati u njihovom rešavnju.



Preneo mu je da institucija koju vodi neće odustati da se snažno zalaže da se pitanje povratka reši što skorije na jedan pozitivan način i napomenuo da se mora iznaći model da povratak na Kosovu bude bolji nego danas.



Današnjem sastanku prisustvovao je i odlazeći šev UNHCR-a Narasima Rao, koji se ministru Jevtiću zahvalio na iskrenoj saradnji i naporima koje ulaže u procesu povratka.


 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva