:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2017   12:05

0

139

Jevtić se sastao sa delegacijom Doma lordova britanskog parlamenta

Jevtić je delegaciju informisao da je Ministasrtvo za zajednice i povratak sprovelo nekoliko značajnih projekata zajedno sa ambasadom Velike Britanije, od kojih je najznačajni projekat urbanog povratka Srba u grad Prizren u naselju Potkaljaja.

Ministar Jevrić je istakao da sa ovakvim značajnim projektima na Kosovu treba nastaviti i da je svaki vid podrške svih Međunarodnih institucija i organizaciju u rešavanju nagomilanih problema koji prate nevećinske narode od izuzetnog značaja.

Kada je u pitanju stabilizacija zajednica Jevtić je rekao da bi poboljšanje ekonomije dovelo do boljitka u ovom segmentu i da je ekonomija veoma važan pokretač i za ostale oblasti, zbog toga treba obratiti posebnu pažnju i uložiti više naopra da ekonomija na Kosovu bude bolja.

Tokom sastanka su predočene sve poteškoće sa kojima se ministarstvo na čijem je čelu suočava tokom jednog od najvažnijih procesa, koji i ako traje već punih sedamnaest godina, a izgleda kao da je na početku.

„ Mi nećemo odustati od cilja koji smo zacrtali, a to je da vratimo sve one koji na Kosovo žele da se vrate. Sem povratka, važno nam je da životni standard svih naroda na Kosovu bude bolji i to je nešto na čemu ćemo takođe raditi. Za tako nešto će nam biti potrebna podrška svih vas. “, rekao je Dalibor Jevtić.

Od strane delegacije Doma lordova britankog parlamenta je rečeno da će Ministasrtvo za zajednice i povratak sa njihove strane imati svu moguću podršku u rešavanju važnih pitanja. Naglašeno je da se mora raditi na principu dugoročnih i kvalitenih rešenja za probleme koji stoje na putu boljeg života.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva