:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

287

Jevtić sa predstavnicima američke agencije o ulaganjima


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak, miniistar Jevtić je direktoru Nešu na samom početku susreta predstavio situaciju u kojoj se nevećinski narodi na Kosovu nalaze i istakao važnost uključivanja svih nevećinskih naroda u programe koji su značajni za kosovsko društvo kako bi se i na taj način podstaklo zapošljavanje i smanjio broj onih koji danas na Kosovu ne zavidno žive.



Jevtić je naveo da je jedan od njegovih glavnih ciljeva da kroz različite programe podstakne zapošljavanje i u povratnčkim mestima jer, kako je rekao, "iskreno verujem da će se na taj na stvoriti i uslovi za održivi opstanak“.



Jevtić se zahvalio Nešu na svoj pomoći koju Vlada Amerike pruža u ovom pogledu kroz različite programe.



„Sektor energetike je sektor koji zahteva nove načine proizvodnje energije korišćenjem prirodne resurse kako bi sa jedne strane zaštili okolinu a sa druge imali stabilne izvore energije. Danas je u čitavom regionu električna energija najskuplja na Kosovu i u situaciji gde ekonomija nije najbolja taj momenat itekako utiče i na život svih građana. Moramo raditi na tome da stvorimo pozitivne promene u svakoj oblasti gde možemo. “, rekao je Jevtić.



Izvršni direktor američke agencije "Korporacija Milenijumski izazovi"/"Millenium Challange Corporation" Džonatan Neš je tokom sastanka rekao da se na ovaja način pomaže vladama, da se nekima od najsiromašnijih ljudi obezbede radna mesta, kao i da se povežu sa tržištem i mogućnostima za zapošljavanje.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva