:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   16:49

0

315

Jevtić sa odlazećim Ambasadorom SAD-a na Kosovu Delavijem


Konstatovano je da je saradnja ministra Jevtića i Ministarstva na čijem je čelu sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, bila na veoma zavidnom nivou i istaknuto uverenje da će se sa takvom saradnjom nastaviti.

„Pomoć SAD-a kroz programe USAID-a je od veoma velike koristi za srpsku zajednicu na Kosovu i ova pomoć je i te kako značajna za opstanak srpskog naroda na Kosovu.“, istakao je ministar Jevtić.



Jedna od tema sastanka bila je i inicijativa za izmene Zakona o Kosovskim bezbedonosnim snagama gde je ministar Jevtić izneo zabrinutost da se radi o procesu koji je u ovom trenutku nepotreban i može usporiti i uticati na druge važne procese, posebno kada je o dijalogu reč.

Na sastanku je istaknuto da je važno učešće Srba u procesima donošenja odluka koje utiču na život srpskog i drugih naroda koji žive na Kosovu. Jevtić i ambasador Delavi su se saglasili da je dijalog jedini način rešavanja problema u odnosima Srba i Albanaca, i da je važno da svako iz svoje pozicije da doprinos tom procesu kako bi se došlo do rešenja u cilju stabilnosti i mira.



„ Izražavam punu zahvalnost za sve ono što ste učinili tokom Vašeg boravka na Kosovu. Ministarstvo za zajednice i povratak će i ubuduće biti maksimalno posvećeno radu koji će biti zasnovan na tome da svi narodi na Kosovu žive bolje“, rekao je ministar Jevtić na kraju sastanka sa gospodinom Delavijem, koji je održan u Prištini.  

 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva