:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

158

Jevtić: Raseljeni da se vrate u Gnjilane


"Gnjilane je deo projekta koji Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa Kancelarijom Evropske Unije na Kosovu i Međunarodnom organizacijom za migracije", rekao je on.

Prema Jevtićevim rečima, ono o čemu smo posebno razgovarali je pitanje povratka u sam grad Gnjilane, navodi se u saopstenju.

"Želimo da vidimo dakle povratak u urbane sredine na Kosovu, i smatramo da u Gnjilanu postoje preduslovi da se to i desi, tako da ja očekujem da u narednom periodu vidimo povratak onih koji nisu prodali svoju imovinu", rekao je Jevtić koji je pozvao raseljen da se vrate.

On se zahvalio gradonačelniku i rukovodstvu opštine Gnjilane na podršci kada je o povratku Roma reč, što je jedno od značajnijih pitanja.

"Mislim da je suštinski na svim nivoima važno da se radi na suživotu i izgradnji međusobnog poverenja među svim građanima i mislim da je to put kojim čitavo kosovsko društvo treba da se kreće, a u Gnjilanu postoje uslovi za tako nešto“, rekao je Jevtić.

Jevtić i Haziri razgovarali su i o pitanju uzurpirane imovine porodice Vučković, navodi se u saopštenju.

"Uzimajući u obzir da zakon mora da bude iznad svih i uzimajući činjenicu da je ovo pitanje što se zakonske regulative tiče rešeno, porodica Vučković mora da dobije priliku da bude u posedu svog imanja", rekao je on.

Haziri i predstavnici lokalne samouprave su Jevtiću preneli poruku da izražavaju spremnost i da će dati podršku procesu povratka u grad Gnjilane, napominjući da će deo problema iz njihove nadležnosti svakao rešavati, navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka sa Hazirijem, ministar Jevtić je u Šilovu obišao tročlanu porodicu Antonijević Radunke i tom prilikom na simboličan način položio kamen temeljac za početak gradnje kuće kao i porodicu Cuckić kojoj je ministarstvo izgradilo kuću.

"Na simboličan način smo bili u prilici da započnemo izgradnju još jedne kuće u Šilovu i to je deo procesa rešavanja probela koji smo imali ovde u Šilovu", rekao je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva