:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2016   12:05

0

116

Jevtić: Poslednja dešavanja ne doprinose relaksaciji odnosa

On je u izjavi za našu televiziju istakao da bi normalizacija odnosa trebalo da se prenese i na KiM kako bi došlo do „relaksacije odnosa izmedju Srba i Albanaca“.

„Srpski narod i gradjani Gračanice vrlo jasno su dali svoje mišljenje da nas takvi postupci neće obeshrabriti i nećemo dozvoliti da nas na taj način obeshrabre i kada je povratak Srba na KiM u pitanju ali i opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima“, istakao je Jevtić.

Komentarišući izjave pojedinih kosovskih zvaničnika da je u Briselu već nešto dogovoreno, Jevtić naglašava da takvi nastupi u javnosti neće doprineti celokupnom dijalogu.

„Dijalog je pokrenut sa ciljem rešavanja problema obe strane koje neće biti u potpunosti zadovoljne onim što će biti dogovoreno. Najbitnije je da li su i koliko su gradjani zadovoljni kada je u pitanju sloboda kretanja ali i telekomunikacije...“, rekao je Jevtić i dodao da očekuje da će dogovoreno biti i sprovedeno.

Jevtić ne vidi razlog za uključivanje kosovske opozicije u dijalog, što je mogućnost koja se pominje poslednjih dana, jer, kako je rekao ima iskustva sa delovanjem opozicije na KiM i da ne veruje da će oni osim suzavca bilo šta drugo doneti u Brisel.

„Svoje ideje sprovode na radikalan, a ne na demokratski način“, dodao je Jevtić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva