:

:

TV Most

Foto: MZP

clock

Maj 23, 2018   12:05

0

236

Jevtić: Opština Ranilug dobija novi Centar medicine


„ Obećano je tokom moje prethodne posete opštini Ranilug da će građani dobiti bolje i kvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu. Danas to obećanje ispunjavamo. Potpisivanje memoranduma znači početak procedure za izgradnju jednog modernog Zdravstvenog centra. Verujem da ćemo biti u prilici da u veoma kratkom roku položimo kamen temeljac, a meni je od vremenskih rokova važnije da objekat bude kvalitetno izgrađen i da kasnije taj kvalitetno izgrađeni objekat i svečano otovorimo. Želim odavde danas da poručim ono što je vrlo važno reći a to je da izgradnjom ovog Centra porodične medicine mi bukvalno udaramo kamen temeljac onome što će se zvati Zajednica srpskih opština zato što će i ovaj centar i svaka škola koju obnovimo ili izgradimo i sve ono što budemo radili u narednom periodu bilo gde da i jedan Srbin živi biti deo onoga što se zove ZSO a to je upravo naš krajnji cilj “, rekao je ministar Jevtić obraćajući se velikom broju okupljenih meštana Raniluga.



Jevtić je najavio i pomoć individualnim slučajevima koji žive u teškim uslovima, i istakao da je upravo danas jednoj socijalno ugroženoj šestočlanoj porodici Nasković iz sela Rajanovce obećana izgradnja novog doma kako bi dobili adekvatne uslove za život.



„ To je naš doprinos u onome što jeste naš posao a to je upravo borba za opstanak Srba na ovim prostorima jer bez opstanka kao što uvek ističem neće biti ni povratk onih koji su se odavde raselili“, naglasio je ministar.



Istaknuta je dobra saradnja opštine Ranilug i Ministarstva za zajednice i povratak koja će se, kako je rečeno u budućnosti reflektovati na više polja i naglašeno je da je ovo veliki dan za stanovnike Raniluga i za porodicu Nasković iz Rajanovca, kojoj će pored izgradnje kuće biti pomognuto i u lečenju dece koja imaju zdravstvenih problema.



Gradonačelnik Aritonović se slažući se sa ministrom Jevtićem, da je glavni cilj izgradnje Zdravstvenog centra opstanak i povratak, podvukao i to, da će se u njemu upošljavati novi zdravstveni radnici i mladi sa prostora opštine Ranilug. Od predstavnika zdravstvenih radnika u Ranilugu poručeno je da razumevanje potrebe za novim prostorijama jeste još jedan napravljeni korak ka realizaciji obezbeđivanja najbolje moguće zdravstvene zaštite sa sve građane.



Kako kažu u saopštenju, Ministarstvo za zajednice i povratak za izgradnju Centra medicine u Ranilugu izdvaja 240. 000 evra, dok će Opština u izgradnji participirati sa 60. 000 evra.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva