:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2016   12:05

0

158

Jevtić: Kosovska policija postupala prema političkom nalogu

Dalibor Jevtić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je kosovska policija dobila politički nalog, ocenjujući takav postupak kao politikanstvo, a da cilj treba da bude normalizacija i relaksacija odnosa Beograda i Prištine.

"Nije dobro videti kada neko pokušava da na jedan način ponizi visokog predstavnika Republike Srbije. To je loša poruka", kaže Jevtić.

Ističe da su najbolji odgovor dali građani Gračanice koji su istog trenutka izašli i da će Srbi biti uporni i neće odustati od povratka.

"Naš posao jeste da se na jedan demokratski način izborimo za bolju budućnost", poručuje Jevtić.

Komentarišući dijalog Beograda i Prištine, čije će se delegacije sutra sastati u Briselu, Jevtić kaže da dijalog nije započet sa ciljem da jedna strana dobije sve, već da građani žive bolje, da se reši pitanje diploma, slobode kretanja, ZSO, prisustva MTS-a na KiM.

Smatra da izjave Edite Tahiri imaju za cilj traženje opravdanja pred dijalog, jer, kako kaže, postoji veliki pritisak opozicije zbog onoga što se dogovara u Briselu.

Jevtić ne vidi razlog za uključivanje kosovske opozicije u dijalog, što je mogućnost koja se pominje poslednjih dana.

Kaže da ima iskustva sa delovanjem opozicije na KiM i da ne veruje da će oni osim suzavca bilo šta drugo doneti u Brisel.

Svoje ideje sprovode na radikalan, a ne na demokratski način, dodaje Jevtić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva