Vesti
Jevtić i Simić:Srbi su uvek spremni da probleme rešavaju dijalogom

13:41, 16.05.2018

|

Izvor: TV Most, saopštenje

„Na Kosovu postoji puno problema ali su Srbi uvek spremni da po svim pitanjima razgovaraju kako bi se na konstruktivan način oni rešavali, a na dobrobit svih naroda na ovim prostorima“, rekli su potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povrtak u ostavci, Dalibor Jevtić i poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić, danas na sastanku sa višim službenikom za KiM u Stejt Departmentu Ilanom Gudmanom.
Foto: MZZP

Oni su dodali da su Srbi i Srbija bili i biće i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza.


Jevtić i Simić su zvaničniku Stejt Departmenta rekli da je njihov prioritet borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu i da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima. „Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo i formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im treba formiranje ZSO-a“, istakli su oni.


Preneli su mu da su odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način, i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija. Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.


Ilan Guman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt Departmenta jasan, a to je da se svi Briselski dogovori moraju implamentirati i da nema dvoumljenja oko toga. Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini kazao je Gudman.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design