:

:

TV Most

Foto: MZZP

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

212

Jevtić i Simić:Srbi su uvek spremni da probleme rešavaju dijalogom


Oni su dodali da su Srbi i Srbija bili i biće i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza.


Jevtić i Simić su zvaničniku Stejt Departmenta rekli da je njihov prioritet borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu i da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima. „Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo i formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im treba formiranje ZSO-a“, istakli su oni.


Preneli su mu da su odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način, i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija. Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.


Ilan Guman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt Departmenta jasan, a to je da se svi Briselski dogovori moraju implamentirati i da nema dvoumljenja oko toga. Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini kazao je Gudman.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva