:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

196

Jevtić i Šabert o položaju nevećinskih naroda i povratku


Jevtić i Šabert su razgovarali o projektima koji bi mogli pomoći povratničkim sredinama da se razviju u ekonomskom smislu, povratku raseljenih i pozitivnim primerima povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije, kao i o problemima koji stoji na putu povratka raseljenih u većinski albanskim mestima kao što su Đakovica i Mušutište.

Ministar Jevtić je Šabertu preneo zabrinutost što Srbi ne mogi i dalje da se vrate poput mesta kao što su Đakovica i Mušutište, istakavši da u dvadeset prvom veku moramo dijalogom i vladavinom prava i zakona rešavati sve probleme a ne na ulicama i nasilnim sprečavanjem raseljenih da posete svoja ognjišta. Ambasadoru se zahvalio što je Ministarstvo za zajednice i povratak imalo i ima pomoć Evropske Unije i Ambasade Francuske na Kosovu u realizaciji važnih projekata.



Kada je u pitanju povratak raseljenih Roma iz Crne Gore i Makedonije, Jevtić je rekao da institucija na čijem je čelu ima uspeha, i podvukao da ovaj proces veoma dobro i uspešno teče.



Šaberta je obavestio da je nova Vlada Kosova, krenula u rešavanje problema na jedan konkretniji način, napravivši prioritete u rešavanju gorućih problema jer kako je istakao, jedino se na taj način može doći i do konkretnijih rezultata po svim važnim pitanjima za građane Kosova.



Inače, tokom sastanka dvojice zvaničnika je takođe bilo reči i o Ski-centru na Brezovici. Ministar je ambasadoru kazao, da gradončelnik Štrpca Bratislav Nikolić ima ideju i plan kako da se pitanje Ski- centra reši. Jevtić je kazao da će se za sporovođenje te ideje tražiti podrška i Beograda i Prištine ali i predstavnika međunaronde zajednice u smislu da rešenje bude ekonomsko a ne političko.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva