:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 03, 2015   12:05

0

114

Jevtić i Rao o povratku raseljnih

Sagovornicu su se složili da je buduća saradnja i dogovor oko svih pitanja jako bitan "da bi se proces povratka odvijao na kvalitetan način, a za dobrobit raseljenih lica", saopšteno je posle sastanka.

Predstavnici UNHCR-a su ministru Jevtiću predstavili "koncept dokument o broju zainteresovanih povratnika i visini sredstava koja bi trebalo da se izdvoje kada je u pitanju njihov povratak".

Jevtić je izrazio zadovljstvo što "ove godine za povratnike preko projekta RRK4 i projekta povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije izgrađeno 134 kuća, što je više u odnosu na prošlu godinu".

"Moj i cilj ministarstva na čijem sam čelu je da u naredne tri godine povratak bude masovniji jer želimo da u ovom vremenskom roku vratimo što veći broj ljudi jer u protivnom ovaj proces može biti odlagan u nedogled", rekao je on.

Prema njegovim rečima, kada je "u pitanju proces profilizacije raseljenih lica da je ministarstvo spremno da izdvoji finansijska sredstva za ovaj proces ,da se posao odradio na što bolji način".

Jevtić je istakao i da je svrha zatvranja kolektivnih centara "pre svega briga o ljudima koji tamo žive i iznalaženje trajnih rešenja za njih", navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva