:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2017   12:05

0

260

Jevtić i O'Konel o povratku, uzurpiranoj imovini i ZSO


Tokom sastanka dvojica zvaničnika su konstatovala da se poglavlje povratka raseljenih mora zatvoriti što skorije na jedan pozitivan način, a to je da se svim raseljenim licima koji izraze želju za povratkom to i omogući. Na sastanku je bilo reči o problemu uzurpirane imovine, gde je rečeno da i nakon izveštaja zaštitnika građana u kome se navodi da je Zakon o Agenciji za verifikaciju imovine loš potrebno raditi na izmeni i dopuni tog Zakona i da će „Srpska lista“ težiti ka tome da se na konretan način krene u rešavanje ovog pitanja u Skupšini Kosova. Kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, ministar Jevtić je na sastanku istakao da se ZSO mora formirati u toku 2018. godine.



„ ÄŒinjenica je da ulažemo velike napore da raseljene vratimo. Naš krajnji cilj je negde što skoriji povratak svih koji to žele, možda ćemo na taj način animirati i one koji do sada o povratku nisu razmišljali da se na Kosovo vrate. Stvaranjem konretnih uslova za povratak iskreno mislim da ćemo stvoriti bolju klimu i za suživot nevećinskih naroda na Kosovu. Formiranje Zajednice srpskih opština je važno upravo i zbog povratka jer se na taj način uliva sigurnost i raseljenima da se konačno mogu vratiti svojim domovima“, rekao je ministar.



Pozitivna klima u Vladi kada je u pitanju rešavanje problema nevećinskih naroda ohrabruje, zbog toga ćemo i pokušati da gore navedene probleme rešimo što pre, istako je Jevtić.



Od strane ambasadora O’Konela je napomenuto još jednom da je u proces važno uključiti i lokalne samouprave kao i druge organizacije i institucije na svim nivoima jer je primarni cilj da nevećinske zajednice budu jednake u smislu poštovanja vladavine Zakona i uvažavanju ljudskih prava, navodi se u saopštenju.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva