:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2017   12:05

0

208

Jevtić: Formirati ZSO zbog života, a ne politike


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak,  ministar Jevtić i šefica kancelarije EU na Kosovu/EUSR Apostolova, razgovarali su o temama važnim za povratak, konkretno nastavku projekta RRK/PRK, poboljšanju položaja Srba i drugih nevećinskih naroda na Kosovu, formiranju ZSO, rešavanju pitanja uzurpirane imovine, kao i o prioritetima Ministasrtva za zajednice i povratak i kancelarije EU koji će doprineti rešavanju važnih pitanja za sve građane Kosova.



Potpredsednik Vlade i ministar Jevtić se zahvalio Apostolovoj na dosadašnjoj pomoći EU u procesu povratka i reintegracije raseljenih kao i stabilizaciji zajednica. Jevtić je tokom sastanka rekao da Ministasrtvo na čijem je čelu sa EU realizuje jedan od najznačajnih i najuspešnijih projekata, a to je projekat RRK/PRK. Naglasio je da se raduje nastavku RRK/PRK projekta i istakao će RRK5/PRK5 projektom mnoge porodice koje su interno raseljene dobiti krov nad glavom na Kosovu a samim tim i šansu da se vrate i žive na svom Kosovu. Kao vrlo važno istaknut je projekat zatvaranja kolektivnih centara na Kosovu, projekat koji za cilj ima konačno rešavanje statusa svih porodica koje se danas nalaze u smeštaju koji ne pruža kvalitetne uslove za život.



U saopštenju se dodaje da je Jevtić preneo Apostolovoj  da Srbi i drugi nevećinski narodi na ovim prostorima imaju mnogo problema, ali da će ministarstvo na čijem je čelu uložiti napore da se ti problemi rešavaju jedan po jedan. Kako bi se problemi rešavali potrebno je da se uključe i druge institucije, i podrška i pomoć Kancelarije EU na Kosovu je itekako važna i značajna.

Dvoje zvaničnika su se složili da je potrebno što pre formirati Zajednicu srpskih opština, jer kako je tokom sastanku istaknuto, ovo pitanje ne sme biti predmet političkih prepucavanja već da se ono rešava zbog života običnih građana. Jevtić je posebno naglasio da ZSO treba da se formira na način kako je to dogovoreno i potpisano u Briselu.



Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je tokom razgovoara potpredsedniku Vlade i ministru Jevtiću, rekla da će on i Ministarstvo na čijem je čelu imati podršku kancelarije EU na Kosovu u rešavanju svih bitnih pitanja o kojima je danas razgovarano.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva