TV Most - Jevtić Delaviju: Povratak raseljenih ide sporo
Vesti
Jevtić Delaviju: Povratak raseljenih ide sporo

18:05, 20.09.2017

|

Izvor: RTS

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić rekao je ambasadoru SAD na Kosovu Gregu Delaviju da proces povratka raseljenih ide sporo i da su pomaci, iako je uložen veliki trud, veoma mali.
Foto: MZP
Sagovornici su razgovarali o aktuelnim političkim temama, povratku raseljenih i kako ga pospešiti, kao i o pravima nevećinskih naroda.

Saglasili su se da je učešće Srpske liste u donošenju važnih političkih odluka veoma bitno i da ona treba biti konstruktivan partner u realizaciji istih, kao i to da će biti uložen maksimalan napor na sprovođenju aktivnosti koje će biti u interesu svih naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Kada je u pitanju proces povratka Jevtić je Delaviju preneo zabrinutost, naglasivši da on ide veoma sporo i da i ako je uložen veliki trud pomaci su veoma mali, gotovo neprimetni i ujedno kao glavne razloge jedne takve situacije naveo problem uzurpirane imovine, ekonomije ali i bezbodnosti u pojedinim sredinima.

Jevtić je zahvalio Delaviju na saradnji i podršci koja je, kako je ocenio, uvek bila značajna, kao i na podršci koju USAID pruža kada je u pitanju proces povratka.

Delavi je istakao da će Ambasada SAD na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku svim procesima koji su bitni da Kosovo krene napred, jer je to u interesu ne samo građana Kosova, već i čitavog regiona.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design