:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2018   22:10

0

189

Jenča pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN


Miroslav Jenča je izrazio snažnu podršku dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije i istakao potrebu za hrabrim odlukama koje će dovesti do kompromisa Beograda i Prištine, što će, kako navodi, postaviti istorijski primer za region i šire o izgradnji zajedničke mirne i prosperitetne budućnosti.



Snažno je pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN i izrazio poštovanje prema vođstvu predsednika Vučića, njegovoj posvećenosti regionalnoj saradnji kao i podršci koju pruža reformama UN.



U saopštenju se navodi da su saradnja Srbije sa UN i regionalni razvoj bile teme sastanka Jenče i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.



Na sastanku, Jenča je pohvalio posvećenost Srbije ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i njenu podršku Globalnom dogovoru o migracijama (Global compact on migration).



Jenča i Dačić su u razgovoru razmenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i o odnosima Srbije sa susednim zemljama.



Tokom posete Srbiji, Jenča se sastao i sa predsedavajućim Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Milovanom Drecunom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, kao i sa članovima diplomatske zajednice, dodaje se u saopštenju.


Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva