:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jul 09, 2018   10:41

0

301

Jedna sestra brine o 200 pacijenata


Ivana je jedini medicinski radnik u ovom delu kameničke opštine, koja svakodnevno brine o zdravlju 200 stanovnika u ovom delu Kosovskog Pomoravlja.



„Najviše posla imamo ponedeljkom, kada dolazi lekar opšte prakse radi pregleda i kontrole pacijenata, a posle toga briga o zdravlju naših korisnika pada na mene. Pored rada u ambulanti u Bušincu, redovno obilazim teško pokretne pacijente u okolnim selima“, kaže za Puls sestra Ivana nadajući se da će posle stažiranja dobiti šansu da se zaposli i dalje pomaže ljudima, jer već ima dvoje dece i skladnu porodicu koja namerava da ostane na Kosovu i Metohiji. 



Direktor Centra za depolitizaciju kosovskog društva Nebojša Simić pohvaljuje ovu akciju Zdravstvenog centra Gnjilane i Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije na kojoj ne sme da se stane.



„Ovo je vest koja me je najviše obradovala u poslednje vreme. Sada su isplivali na površinu svi negativni aspekti zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, jer postoje prioritetne grane u kojima se mora obezbediti kontinuirana podrška stručnih i kvalifikovanih ljudi uz kontinuirano osvežavanje i edukaciju zaposlenih“, ocenio je Simić.



Zdravstveni centar Gnjilane primio je nedavno na stažiranje u svoje ambulante i domove zdravlja 49 stažista medicinske struke i to pet lekara i 45 medicinskih tehničara.



 


Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva