Vesti
Jedinstvena Rusija pruža punu podršku Srpskoj listi

12:24, 14.09.2017

|

Izvor: TV Most

Politička partija predsednika Rusije Vladimira Putina, Jedinstvena Rusija, podržala je danas Srpsku listu i njena nastojanja da se delujući u prištinskim institucijama izbori za prava i poboljšanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
Na sastanku predsednika Srpske liste Gorana Rakića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića sa delegacijom Jedinstvene Rusije, koju je predvodio zamenik sekretara Generalnog saveta te partije Sergej Železnjak, ruska strana je istakla da ostvareno političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude potvrđeno i na predstojećim lokalnim izborima, navodi se u saopštenju Srpske liste.

„Rusija se sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o KiM. Drago mi je da je Srpska lista učvrstila svoje pozicije i da će sva pitanja na KiM sada biti rešavana uz mišljenje srpskog naroda. To predstavlja veliki potencijal za poboljšanje položaja Srba na KiM. Zato i na predstojećim lokalnim izborima Jedinstvena Rusija pruža punu podršku Srpskoj listi na tu borbu nastavi u punom kapacitetu“, rekao je Železnjak.

Rakić je zahvalio ruskim kolegama na nedvosmislenoj podršci, ističući da su čvrste veze sa Ruskom Federacijom veliko ohrabrenje i podsticaj srpskom narodu, i pozvao Železnjaka da poseti Srbe na KiM.

„Ovaj sastanak je dokaz neraskidive veze srpskog i ruskog naroda. Veoma smo zahvalni na podršci Srpskoj listi i srpskom narodu na KiM. Razvijaćemo regionalnu međupartijsku saradnju u budućnosti“, rekao je Rakić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naglasio je na sastanku da prvi put od 1999. godine vlada privremenih institucija samouprave u Prištini zavisi od srpskih glasova, i da je to šansa za poboljšanje položaja, bezbednosti i uslova za opstanak srpskog naroda u pokrajini.

„Zato je važno da Srpska lista i na lokalnim izborima 22. oktobra potvrdi pobedu i osvoji što više glasova. Veoma smo zahvalni na podršci koju Jedinstvena Rusija i ruski narod pružaju Srpskoj listi, srpkom narodu i njegovim političkim predstavnicima na KiM“, zaključio je Đurić.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design