:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   11:19

0

193

Javni beležnici Srbije imaće podršku kolega iz Nemačke


Tokom posete Nemačkoj, ministarka pravde Nela Kuburović i predsednik JKS Srbislav Cvejić potpisali su s Notarskom komorom Nemačke Memorandum o razumevanju o ciljevima digitalizacije radnih procesa pri komunikaciji javnih beležnika i javnih registara, saopšteno je iz JKS.



Cvejić je tim povodom ocenio da Komora od svog osnivanja 2014. godine neguje dobre odnose s kolegama iz Nemačke, koji joj pomažu svojim iskustvima.



"Veoma je važno za čitav pravosudni sistem u našoj zemlji da funkciju javnog beležnika podignemo na što viši nivo i da najboljim mogućim radom, uvek u skladu sa zakonom, steknemo i učvrstimo poverenje građana. Verujemo da će nam u tome pomoći saradnja s notarskom organizacijom Nemačke, ali i drugih evropskih zemalja”, rekao je Cvejić.



Prema njegovim rečima, čelnici Notarske komore Nemačke imaju visoko mišljenje o srpskom Zakonu o javnom beležništvu i ocenjuju da je on u skladu sa evropskim standardima.



“Javno beležništvo u Srbiji je u toku prethodne četiri godine, od kada je uvedeno, prošlo trnovit put, na kome je imalo nesebičnu pomoć našeg Ministarstva pravde, ali i podršku kolega iz Nemačke. Naša saradnja se nastavlja i unapređuje u interesu profesije i građana Srbije”, rekao je Cvejić.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva