:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Septembar 10, 2018   20:42

0

224

Javna prezentacija budžeta opštine održana u Gračanici


Okupljenima u Domu kulture predstavljeni su projekti i planovi na kojima će se raditi u narednom periodu, a kao jedan od kapitalnih, pomenuta je i obilaznica koja će u velikoj meri rasteretiti saobraćaj u Gračanici.



– Time bi se olakšao saobraćaj u samoj Gračanici. Trenutno je raspisan tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, za sada imamo idejni projekat, potreban je glavni projekat, a saglasnost od Ministarstva smo dobili – naglasio je Dejan Jovanović.



On je napomenuo i da će i u toku naredne godini biti obavljena eksproprijacija zemljišta od javnog interesa. Sve to biće od velike važnosti za izgradnju kapitalnih projekata, kao i kada su u pitanju postojeći.



Direktor javnih službi Vladica Trajković izrazio je nadu da će budžet biti dovoljan za sve ono što je planirano. Pre svega na području odvijanja najvažnijih radova, kada je u pitanju održavanje puteva, javnih objekata, kanalizacione mreže i ostalog.



Građani koji su došli na prezentaciju budžeta, a kojih nije bilo u velikom broju, uglavnom su se interesovali za raspodelu stanova, rešavanje problema pasa lutalica, parking prostora, kao i za početak korišćenja novog groblja i održavanje starog. Bilo je i predloga od strane predstavnika mlađe populacije da se u Gračanici otvori Omladinski centar.


Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva