:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

131

Jankovićeva: Važno aktivno uključivanje očeva u odrastanju dece

To donosi korist ženama, deci i samim muškarcima, rekla je Jankovićeva na globalnom sastanku "ManCare Mreže" u Beogradu koja je posvećena ulozi očeva u dostizanju rodne ravnopravnosti, navedeno je u saopštenju poverenice.

Ona je naglasila da, između ostalog, angažovanje muškaraca kao uključenih očeva utiče i na jače i ravnopravnije partnerske odnose, na pravilan razvoj dece, njihovo samopouzdanje, kao i na poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca.

U tom smislu podržavamo aktivno uključivanje očeva u odrastanju dece, rekla je poverenica i navela primer diskriminacije oca kome je onemogućeno da boravi u bolnici sa svojim detetom.

Ishod svega je bila preporuka poverenika bolnici da izmeni odluku i omogući i jednom i drugom roditelju boravak u svojstvu pratioca u bolničkim sobama.

Globalni sastanak "ManCare Mreže" organizuje Promundo-US u saradnji sa Centrom E8, a događaj okuplja predstavnike i predstavnice organizacije, UN agencija i institucija, brojne eksperte i ekspertkinje koji se bave temom rodne ravnopravnosti, angažovanog i nenasilnog očinstva.

"ManCare" kampanja se sprovodi u više od 40 zemanja na pet kontinenata.

Na globalnom trodnevnom sastanku ManCare 2017, koji se danas završava, učestvovali su svetski poznati stručnjaci iz oblasti rodne ravnopravnosti kao što su predsednik organizacije Promundo Geri Barker, direktorka za prava žena i rodne pravde organizacije Oxfam Niki van der Gag, viša programska koordinatorka Promunda Džejn Kato-Volis i drugi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva