:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 03, 2017   15:45

0

192

Janković: Zvečana će dobiti ispravnu vodu

Janković naglašava da bazeni u kojima je bila voda, prema njegovim saznanjima, nisu čišćeni više od 20 godina i da su inspekcijske službe, koje su bile poslate, na terenu zatekle katastrofalno stanje.

"EU kao donator je prezadovoljna projektom. Mogu reći da smo sredili bazen od 250 kubika za pijaću vodu i bazen od 500 kubika za tehničku vodu. U planu nam je da u narednom periodu , takođe na osnovu donacija, odradimo dva bazena zapremine od po 1500 kubika, tako da će opština Zvečan na taj način trajno da reši problem vode", ističe Janković.

On dodaje da je u toku realizacija projekta Regionalnog vodovoda, koji finansira Vlada Republike Srbije, tako da "očekujemo da u što skorije vreme naši građani u svojim česmama imaju normalnu vodu , kao i svi građani u civilizovanom svetu".

"Građani će imati 80% više vode nego što su imali do sad. Mi očekujemo da građani opštine Zvečan imaju vodu 24 h dnevno.
Mi smo obezbedili pristupe , renovirali bazene koristeći materijale koji su atestirani i dozvoljeni od strane EU. Želeo bih da se zahvalim vodovodu „Ibar“ iz Kosovske Mitrovice, zatim JKP „Zvečan“ , zahvaljujući čijim cisternama građani nisu osećali toliku nestašicu vode", rekao je Janković.

On naglašava da građani zaslužuju da imaju vodu ida će se njegov tim i on potruditi da trajno reše pitanje vodosnabdevanja.

Projektom za izradu rezervoara sa dve komore kapaciteta 3000 kubika ( 2x 1500), na kome se trenutno radi, obezbediće se veće količine vode , radi regulacije neravnomerne potrošnje.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva