:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2017   12:05

0

118

Janković: Učiti decu o tolerantnom društvu

Obraćajući se učesnicima i učesnicama skupa u okviru sesije "Tolerancija i nediskriminacija", poverenica je istakla uticaj obrazovnog sistema koji ima važnu ulogu u formiranju stavova dece i mladih, navodi se u saopštenju iz njene kancelarije.

"Senzibilizacija i priprema dece za izgradnju pravednog i tolerantnog društva u kome svi, bez obzira na različitosti, imaju pravo na dostojanstven život, jedan je od visoko pozicioniranih ciljeva Poverenika za zaštitu ravnopravnosti", naglasila je poverenica.

Predstavila je i niz aktivnosti koje ta institucija preduzima u cilju sprečavanja diskriminacije, unapređenja ravnopravnosti, ali i edukacije dece i mladih, među kojima su "Panel mladih - isterivači diskriminacije", simulacija suđenja u oblasti zabrane diskriminacije za studente i studentkinje pravnih fakulteta iz cele države, nagradni konkurs na temu međugeneracijske solidarnosti za učenike i učenike svih škola u Srbiji.

Jankovićeva je takođe ukazala da institucija svojim aktivnostima obuhvata decu i mlade od predškolskog uzrasta do fakulteta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva