:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2018   12:05

0

193

Jandroković: Prihvatio sam poziv, uskoro idem u Beograd



Napomenuo je da susreta šefova parlamenata dveju zemalja nije bilo od 2010.



"Poziv sam prihvatio i uskoro ću posetiti Beograd", rekao je Jandroković i dodao da je sa Vučićem razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Evropi.



Na pitanje šta misli o zahtevu da se predsednik Vučić izvini pre dolaska, Jandroković je rekao da ne želi to da komentariše jer nije učestvovao u pripremi posete.



"Poseta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsednik očito o tome ima neka druga razmišljanja", rekao je Jandroković.



Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promenio, predsednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolji način.



"Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo rešiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi Hrvatske", odgovorio je Jandroković.



Govoreći o protestu protiv posete predsednika Srbije na Trgu bana Jelačića, na kojem su bili i vodeći ljudi udruženja veterana i saborski zastupnici vladajućeg HDZ-a, a koje je predsednica nazvala "marginalcima", Jandroković je rekao da živimo u demokratiji i da svako može izraziti svoje mišljenje



"Nisu ovo prvi protesti. Meni protesti ne smetaju", rekao je predsednik hrvatskog parlamenta.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva