:

:

TV Most

clock

Jul 15, 2016   12:05

0

121

Jakić: Poslednja prilika da se zapadne demokratije priberu

"Globalni terorizam može se suzbiti samo tamo odakle je potekao - treba prekinuti vojne intervencije, nametanje režima koje su zapadnim zemljama iz strateških ili ekonomskih razloga po volji, prekinuti prilike koje će producirati terorizam", rekao je Jakić gostujući u Novom danu regionalne N1TV.

Ovaj napad je ponovno potvrdio pravila da teroristi koji napadaju na tlu Evrope ne dolaze u izbegličkom talasu.

"U izbegličkom talasu, ako je i došlo, došlo je malo terorista. Priča je to koja služi ksenofobima, da bi se podržala teorija da se treba zatvoriti u Tvrđavu Evropu opkoljenu bodljikavom žicom. Francuska je posebna, jer ima mnogo građana poreklom iz bivših kolonija. Oni su formalno Francuzi, ali ih Francuska drži u uslovima getoizacije", naveo je Jakić.

Ukazao je da je tokom proteklih godina bilo provala njihovog besa i nezadovoljstva zbog lošeg školovanja koje imaju, zato što nemaju isti pristup zapošljavanju, muči ih siromaštvo, odvojeni kvartovi.

"To je bogat rezervoar nezadovoljnika, a od nezadovoljnika do ovoga ne treba puno", rekao je Jakić.

Objasnio je da je napad na masu primarna želja i cilj svakog teoriste, jer on želi da ubije što više ljudi i potpuno mu je svejedno da li su to žene, deca ili starci.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva