:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

Jun 17, 2015   19:30

0

221

Jahjaga zove Pahora zbog hapšenja Haradinaja?



Kako saznaje prištinski portal Lajmi.net kabinet predsednice Kosova priprema direktan telefonski razgovor između Pahora i Jahjage kako bi se ubrzalo puštanje Haradinaja.

"Kabinet predsednice Kosova je u stalnm kontaktu sa kancelarijom predsednika Slovenije Boruta Pahora i pokušava da reši ovu situaciju. Kancelarija priprema direktan telefonski razgovor između Jahjage i Pahora", navodi izvor iz kabineta predsednice.

Vlada Kosova pozvala je slovenačke vlasti da omoguće Haradinaju da se što pre vrati na Kosovo, preneo je portal Kossev.info.

Kosovska vlada je sa "zabrinutošću" primila vest o pritvaranju Haradinaja, te izražava "zabrinutost" što se poternica na osnovu koje je uhapšen tretira kao validna i traži od slovenačkih vlasti da mu omoguće da se što pre vrati na Kosovo, saopšteno je iz kosovske vlade.

"Vlada Republike Kosovo je sa zabrinutošću primila vest o pritvaranju bivšeg premijera Kosova, takođe člana Skupštine Republike Kosovo, gospodina Ramuša Haradinaja, od strane slovenačkih vlasti, na osnovu poternice koju su raspisale srpske vlasti," navodi se u saopštenju i dodaje:

"Izražavamo zabrinutost što su takvi nalozi tretiraju kao validni u određenim zemljama, uprkos činjenici da je u vezi sa ovim navodima gospodin Haradinaj svoju nevinost dokazao na višim instancama međunarodnog pravosuđa."

"Vlada Kosova smatra da ne postoji razlog da se gospodin Haradinaj i dalje suočavaju sa takvim situacijama i poziva slovenačke vlasti da što je pre moguće omoguće gospodinu Haradinaju da se vrati na Kosovo," dodaju iz kosovske vlade.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva