:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

115

Jahjaga: Pronaći izlaz iz situacije

U saopštenju se kaže da Jahjaga nasilne postupke u institucijama i van njih ocenjuje neprihvatljivim.

“Moj mandat kao predsednice zemlje jeste da garantujem demokratsko funkcionisanje institucija i da služim kao faktor jedinstva. Na osnovu toga pozivam parlamentarni politički spektar Kosova da prihvati ovaj poziv na dijalog o nesuglasicama poslednjih nedelja”, kazala je Jahjaga.

Predsednica Kosova pozvala je i vlast i opoziciju na odvojene i zajednički sastanak.

“Nadam se da će ova moja inicijativa pomoći da probleme tretiramo sa političkom zrelošću dokazujući naše angažovanje da oživimo posvećenost za parlamentarnu demokratiju koja jača institucije i poverenje građana”, istakla je Jahjaga.

Jahjaga je sve političke partije i njihove predstavnike pozvala da pokažu dobru volju za pronalaženje “zajedičkog jezika i izlaska iz situacije” u kojoj se Kosovo našlo.

“Sada je više nego ikada, trenutak da svim građanima koji su nam poverili vođstvo ove države, da pokažemo da njihova želja da žive u miru, da imaju jednu sigurnu budućnost za njih i za naredne generacije, nije samo obećanje koje bledi pred prvim izazovom. To je vodič, obaveza, data reč, da ćemo naše nesuglasice, bilo koje prirode, prevazići za stolom, razgovarajući, pronalazeći rešenje zajedno i preuzimajući odgovornost za njih”, zaključila je Jahjaga.

Izvor: Radio Kim

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva