:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2015   12:05

0

152

Jahjaga nije uspela da približi vlast i opoziciju

Opozicija, naime, ne odustaje od zahteva da Priština povuče sporazume sa Srbijom o ZSO i Crnom Gorom o demarkacionoj liniji, o čemu pišu gotovo svi dnevnici.

Zeri osim toga saznaje da se "međunarodni faktor" ovog puta neće uplitati, odnosno da ambasadori "kvinte" neće da se usključe u rešavanje političke krize.

Oni ovog puta smatraju da skupština treba da obavlja poslove koji su važni građanima, jer su oni već umorni od politickih konfrontacija.

Jahjaga je, inače, juče imala odvojene razgovore s delegacijom opozicije, a potom i s čelnicima Liste "Srpska", kao i s delegacijom parlamentarne grupe "6 plus".

Zeri nakon tih razgovora danas prenosi intervju sa šefom parlamentarne grupe liste "Srpska" Slavkom Simićem, koji je smatra da treba kazniti poslanike skupštine Kosova koji izazivaju incidente, dok Koha Ditore na naslovnoj strani danas najavljuje sednicu skupštine za petak.

Opozicija za taj petak najavljuje nastavak svoje borbe za poništavanje sporazuma, a predsednik skupštine Kadri Veseli za dnevnik Epoka e Re kritikovao je opozicione partije da u svom delovanju koriste nedemokratske metode.

On kaže da bi skupština trebalo da se odupre nasilju i vrati u normalno stanje, za šta su, primećuje, građani i glasali.

Veseli je apelovao na razumne glasove opozicije da zajedno prevaziđu situaciju, ocenivši da je Kosovo uvek napredovalo kada je funkcionisao trougao Vašington - Priština - Brisel.

"Ovaj trougao je doneo slobodu, nezavisnost, izgradnju države, osnaženje međunarodne subjektivnosti. Doneo je i poslednje sporazume za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije", zaključio je Kadri Veseli.

Kosova sot, međutim, u tekstu u današnjem izdanju tvrdi da nema mira bez povlačenja sporazuma, te prenosi da su lideri tri politicke opozione partije bili kategorični na sastanku kod predsednice kojoj su rekli da bez povlačenja potpisa sa sporazuma neće sesti za isti sto s liderima koalicije koja čini vladu.

Taj list piše i da će na sednici koju je Veseli zakazao za petak opozicija imati svoj "uobičajeni kreativni nastup", a do sada su to bile pištaljke, voda i suzavac, s ciljem da se spreči da sednica bude održana.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva