:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2015   12:05

0

140

Jačim vezama do boljeg rezultata

Kako je navedeno u saopštenju PKS-a, Čadež je učesnicima radionice posvećenoj reformi poslovnog modela za privredne komore na Ekonomskom forumu Evrokomora , koji se održava u Luksemburgu, predstavio proces modernizacije komorskog sistema Srbije, prenosi Tanjug.

Čadež je objasnio da je 'naša vizija da Komora postane centar koji će svojom kvalitetnom infrastrukturom pružiti podršku za efikasan ekonomski razvoj'.

'Potrebe biznisa se brzo menjaju i zato komore moraju da budu fleksibilne i imaju čvrstu bazu kako bi mogle efikasno da pruže relevantne usluge', rekao je Čadež.

Ključni cilj reforme, po rečima Čadeža jeste izgradnja modernog komorskog sistem koji će biti istinski zastupnik interesa, efikasan servis privrede i podrška kompanijama u izvoznim aktivnostima i međunarodnom povezivanju.

Kako je naveo, važno je da komorske usluge odražavaju potrebe članstva i pomognu u jačanje konkurentnosti kompanija pojedinačno i nacionalne ekonomije u celini.

Istovremeno, komora ima značajnu ulogu i aktivno učestvuje u uvođenju dualnog obrazovanja u školski sistem u Srbiji, istakao je Čadež.

Ekonomski forum svake druge godine organizuje Asocijacija evropskih privrednih komora, a ključne teme ovogodišnjeg foruma su inovativne usluge, reforma poslovnog modela i upravljanje privrednim komorama.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva