:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

115

Jačanje sistema bezbednosti Srbije

Svečanosti povodom početka usavršavanja nove klase sa 15 polaznika iz zemlje i inostranstva, prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je naglasio značaj tog vida stručnog usavršavanja za jačanje sistema bezbednosti i odbrane Srbije.

"Visoke studije bezbednosti i odbrane postoje zbog potrebe Srbije, njenog sistema bezbednosti i sistema odbrane", rekao je Gašić izrazivši zadovoljstvo što su među polaznicima i predstavnici iz inostranstva.

Gašić je istakao i da zato vojno obrazovanje u Srbiji postaje model za saradnju u regionu i svetu na jačanju bezbednosti.

Na Visoke studije bezbednosti i odbrane upućeno je 15 polaznika među kojima su predstavnici ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova i pravde i Narodne skupštine Srbije.

Te studije pohađa i četiri polaznika iz inostranstva - po jedan oficir iz Alžira i Makedonije i dva polaznika iz Bosne i Hercegovine.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane.

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva